Amerika Vizesi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Paylaş
    FacebookXLinkedIn

ABD’ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur. 

Amerika Vizesine Nereden Başvurulur?

Amerika vizesi başvurusunu ikamet ettiğin bölgede hizmet veren yetkili diplomatik temsilcilik aracılığıyla gerçekleştirebilirsin. Dilersen konsolosluk tarafından yetkilendirilen akredite başvuru merkezi ile de vize sürecini tamamlayabilirsin. Türkiye’nin herhangi bir ilinden başvuru işlemlerini başlatabilmene rağmen Amerika vize randevu İstanbul ve Ankara Konsoloslukları için geçerlidir. Dolayısıyla başvuru yaparak randevu aldıktan sonra gerekli evraklarla beraber bu konsoloslukları ziyaret etmen gerekir. 

amerika vizesi

Amerika Vizesine Nasıl Başvurulur?

Peki Amerika vize başvurusu nasıl yapılır? Başvuru gerçekleştirmenin ilk aşamaları DS-160 adı verilen online formu doldurmak ve randevu almaktır. Daha sonra Amerika vize başvuru ücreti ödeme işlemini gerçekleştirmen gerekir. Amerika vize başvurusu ücreti almak istediğin vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Gerekli belgeleri de hazırladıktan sonra belirlenen tarihlerde vize mülakatını gerçekleştirebilirsin. 

Randevu tarihleri başvuru doluluk durumuna göre belirlenir. Kısacası dilediğin tarihlerde randevu alman mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda Amerika vize randevusu erkene alma imkânı bulunmaktadır. Ancak bunun birtakım şartları mevcuttur. Acil vize talebinden faydalanabilmen için medikal acil bir durum ya da beklenmedik bir seyahat gerektiren insani bir durum söz konusu olmalıdır. 

Vize nasıl alınır genel anlamda bilgi almak ve vize işlemlerini öğrenmek için yazımıza göz atabilirsin.
 

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi alma işlemleri, 3 adımda gerçekleştirilebilir. Online form doldurma ve randevu alımı, vize için gerekli evrakların hazırlanması, randevu tarihinde müracaat (biyometrik verilerin elektronik ortamda alımı) ve mülakattır. Amerika vize işlemlerini seyahat başlangıç tarihinden 6-8 hafta önce başlatmak da önemlidir.

  • Amerika vize randevusu almak ilk olarak Amerika Konsolosluğu resmi internet sitesi üzerinden randevu tarihinden en az 3 iş günü önce Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu (DS-160 Formu) gerçeğe uygun ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Vize randevuları yalnızca Ankara ve İstanbul’dan yapılır.
  • Evrakları doldurduktan sonra vize ücretini yatırmalısın. Vize ücretini internet üzerinden kredi kartı ile yatırabilir, ücret yatırma tarihinden 2 iş günü sonra MRV makbuz numarası ile Amerika vizesi resmi internet sitesinden randevu oluşturulabilirsin. Başvuru ücretini yatırmadan vize randevusu almamak gerekir.
  • Amerika vize randevusu için Amerika Konsolosluğu resmi sitesi sağ üst köşede yer alan “Hesap Oluştur” bölümünden pasaport numarası, doğum tarihi, uyruk ve talep edilen diğer bilgilerle birlikte hesap oluşturman gerekir. 
  • Bir sonraki adımda pasaportun teslim edilmesini istediğin PTT şubesini seçmelisin. Pasaportun seçtiğin PTT şubesine gönderilir, pasaportunu buradan kimlik ibrazı ile şahsen alabilirsin.
  • Amerika vize ücreti ödeme şekli seçtikten sonra vize randevu tarih ve saat seçeneklerine ulaşılır. Randevu tarih ve saatini onayladıktan sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsin. Amerika vize randevu sorgulama işlemini resmi siteden yapabilrsin.
  • Amerika Konsolosluğu yetkilileri ile gerçekleşecek vize mülakatı randevusuna giderken seyahat amacına uygun olarak hazırlandığın evrakların ve barkodlu onay sayfasını mutlaka yanında götürmelisin. Gerekli evraklarla birlikte vize mülakatına katılarak başvuruda bulunabilirsin. Vize mülakatı Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilir ve mülakat öncesinde parmak izi kaydı alınır. Böylece DS-160 formundaki sorulara verilen cevapların doğruluğu teyit edilmiş olur. 
  • Başvuru durumunu ve teslimat bilgisini başvuru yaptığın internet sitesinden takip edebilirsin.
  • Eğer daha önce parmak izi verildiyse şahsen başvuru yapmaya gerek yoktur. Başvuru belgeleri ve pasaportu PTT aracılığıyla Ankara Büyükelçiliğine ya da İstanbul Başkonsolosluğuna iletebilirsin. İnceleme sonrası pasaportun PTT şubesine elçilik/konsolosluk tarafından gönderilecektir. 

Amerika Turist Vizesi için Banka Hesabında Ne Kadar Para Olmalı?

Amerika vize şartları söz konusu olduğunda finansal yeterlilik büyük önem kazanır. Amerika’da kalmayı planladığın süre boyunca konaklama, yeme, ulaşım ve benzeri temel ihtiyaçlar başta olmak üzere farklı masrafları karşılayabilecek düzeyde bir gelire ya da birikime sahip olman Amerika vizesi şartları arasında yer alır. Vize başvurusu için gerekli evraklar arasında yer alan banka hesap cüzdanı da bu nedenle talep edilir. 

Ancak finansal yeterlilik için banka hesabında ne kadar para olmalıdır sorusunun resmî makamlar tarafından belirlenmiş net bir yanıtı mevcut değildir. 

Amerika Vizesi Nasıl Yenilenir? 

Eğer aldığın vizenin süresi dolduysa ya da dolmak üzereyse Amerika vize yenileme işleminden faydalanabilirsin. Amerika vizesi yenileme işlemi için takip edilmesi gereken adımlar başvuru yapılan ülkeye göre değişir. Dolayısıyla Amerika’da ya da Türkiye’de bulunan bir kişinin vize yenileme süreci tamamen farklıdır. 

Eğer Amerika’da bulunuyor ve vizeni yenilemek istiyorsan öncelikli olarak dikkat etmen gereken konu vize geçerlilik süresini aşmaman gerektiğidir. Vize süresinin dolmasından 45 gün kadar önce başvuru yapılması tavsiye edilir. Aynı zamanda Amerika’da vize yenileme işlemi tüm vize türleri için geçerli değildir. 

Amerika’ya giriş yaparken kullanılan ve yenileme işlemi uygulanmayan vize türleri ve durumları şunlardır: 

  • D Mürettebat Vizesi
  • C Transit Vize
  • Vize Muafiyet Programı (VWP)
  • Vizesiz Transit Geçiş Hakkı (TMOV)
  • K Nişanlı Vizesi
  • S Vizesi

Amerika’da vize yenileme işlemine başvurabileceklerde aranan özellikler ise şöyledir:

  • Vizenin süresinin dolmamış olması
  • Vize almayı engelleyecek bir suç işlememek
  • Amerika’ya geliş şartlarına aykırı davranmamak
  • Pasaportun geçerlilik süresinin yeterli olması

Amerika’da vize yenilemek için her şeyden önce ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Kurumuna başvuruda bulunman gerekir. Dilersen işlemleri online olarak da gerçekleştirebilirsin. I-539 formunu doldurduktan sonra imzalayıp yetkili kuruma göndererek de yenileme talebinde bulunabilmek mümkündür. Vize yenileme başvurusunda bulunmadan önce mutlaka belirlenen ücretlerin de yatırılması gerekir.
Türkiye’de bulunuyorsan posta yoluyla gerekli evrakları göndererek vize yenileme işlemini gerçekleştirebilirsin. Ancak bunun için de birtakım şartlar mevcuttur. 

Türkiye’de bulunurken Amerika vizesini yenilemek için aranan şartlar şu şekilde sıralanır: 

  • Türk vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek
  • Vizenin halen geçerli olması ya da geçerliliğini 48 ay içerisinde yitirmiş olması
  • Önceki ABD vizesini 14 yaşından büyükken almış ve dijital parmak izi vermiş olmak
  • Biyometrik verilerin değişmemiş olması
  • Pasaportta yazan isim, doğum tarihi ve yeri gibi kimlik bilgilerinin değişmemiş olması
  • “Clearance Received” ya da “212(a) waiver of ineligibility” notunun önceden alınan ABD vizesinde bulunmaması
  • Vize yenileme talebinin yine aynı vize türü için yapılması

Eğer bu şartları karşılıyorsan şu evrakları hazırlayarak Amerika vize yenileme talebinde bulunabilirsin: 

  • DS-160 onay sayfası
  • Pasaport
  • Amerika vizesinin bulunduğu eski pasaport
  • Vize ücretinin ödendiğini gösteren belge
  • Son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf. Fotoğraf beyaz zemin üzerine 5cm x 5cm boyutlarında olmalıdır. 
  • Öğrenci vizeleri için geçerli I-20 ya da DS-2019 formları 
  • Geçici işçi vizeleri için I-129 formu.
     

Amerika Vize Türleri

Amerika vizesi türleri; başvuru sahibinin seyahat amacına göre farklılık gösterir. Amerika vizesi; Transit Vize Diplomatik ve Resmi Vize, Ziyaretçi Vizesi (Ticari Vize, Turistik Vize), Öğrenci Vizesi, Geçici (Kısa Süreli) Çalışma Vizesi gibi kategorilere ayrılır. 

B-1 Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Amerika’ya iş ile ilgili bir konuyla alakalı fuara, konferansa veya mesleki toplantıya katılma, seminere gitme gibi amaçlarla kısa süreli yapılacak olan seyahatler için alınması gereken göçmen olmayan vize türüdür. 

B-1 Ev Hizmetleri Ziyaretçi Vizesi

Ev içi hizmetler amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ni geçici olarak ziyaret edecek olan kişilerin başvurması gereken göçmen olmayan bir vize türüdür. 

B-2 Amerika Turist Vizesi 

Amerika turist vizesi başvuru işlemleri en çok merak edilen konular arasındadır. Ancak bu konuya değinmeden önce Amerika turist vizesinin tanımını ve kapsamını yapmakta fayda vardır.

Turizm, tatil, arkadaş akraba ziyareti, tıbbi tedavi, hayır kurumları, sosyal/hizmet örgütleri tarafından düzenlenen etkinliklere, amatör müzik ve spor faaliyetlerine katılım, amatör müzik ve spor faaliyetlerine, diploma almaya yönelik olmayan eğitici kurslara katılım amacıyla ABD’ye yapılacak kısa süreli ziyaretler için alınması gereken vize türüdür.  

 “Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir.  Sıklıkla başvuru yapılan vize türleri arasında ilk sıralarda yer alan ABD turist vizesi, birtakım kısıtlamalar barındırır.  Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika’da konaklayabilir. Amerika turist vizesi ile eğitim almak, çalışmak, bir gemide ya da mürettebatta çalışmak, medya kuruluşlarında görev almak, kalıcı olarak yerleşmek ve doğum amacıyla ülkeye giriş yapmak mümkün değildir. 

Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Turist Vizesi Şartları Nelerdir?

Amerika turist vize başvuru işlemlerini şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Amerika turist vizesi almak için ilk olarak DS-160 Vize Başvuru Formu doldurulmalı ve online olarak başvuru formuna biyometrik fotoğrafı yüklenmelidir. Bunlar Amerika turist vizesi için gerekli evraklar arasında ilk sırada yer alır. Başvuru sürecinde ayrıca farklı evraklar da hazırlaman gerekecektir.
  • Amerika resmi online başvuru sitesinde pasaport numarası, doğum tarihi ve uyruğu girerek hesap oluşturabilir ve vize türünü seçebilirsin. 
  • Vize görüşmesine giderken formda elektronik olarak imzalanan ve barkod içeren onay sayfasının çıktısını mutlaka yanında bulundurmalısın. Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra ABD Büyükelçilik veya Konsolosluğundan vize için randevu alabilirsin. Randevu günü ve saati tarafına bildirilecektir. 
  • Amerika Vizesi başvuru işlemleri için senden ücret talep edilir ancak başvurunun reddedilmesi durumunda ücret iadesi yapılmaz ayrıca başvuru sırasında ek ücretler de söz konusu olabilir.  
  • Amerika’ya belirli bir süre ve amaçla seyahat edecek kişilerin kabulünden sorumlu olan Gümrük ve Sınır Muhafız Birimi (CBP) ve İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) yetkilileri, belgelerini inceleyerek ABD’ye giriş yapıp yapmayacağına karar verir. Fakat Amerika vizesi almak, ABD topraklarına giriş yapabileceğin anlamına gelmez yalnızca ülkeye giriş talep edebileceğin anlamına gelir. 

B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi 

Sağlık problemleri nedeniyle tıbbi tedavi görmek amacıyla Amerika’ya gidecek olan kişilerin başvurması gereken kısa süreli bir vize çeşididir. 

C Transit Vize

Amerika sınırlarında uçak ve gemi vasıtasıyla aktarma yapacak mürettebat üyesi kişilerin başvurabileceği göçmen olmayan vize türüdür. ABD bağlantılı olarak iki ülke arasında gerçekleşecek olan seyahatler için transit vizeye başvurulması gerekir. Aktarmalı uçuş hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsin. 

D, C1/D Mürettebat Vizesi 

Amerika Göçmen Olmayan Vize Türleri arasında yer alan mürettebat vizesi, ülkedeki gemi ya da uluslararası hava yolu şirketlerinde çalışan kişilere tahsil edilen vize türüdür. 

E1/E2 Anlaşmalı Tüccar Vizesi/Yatırımcı Vizesi

Ticari Anlaşmalı Tüccar Vizesi ve Yatırımcı Vizesi, ABD ile sefer ve ticaret anlaşması bulunan ve teknoloji, ticaret ya da hizmet dahilinde görev alan kişilerin başvurabileceği vize türüdür. ABD seyahati yapacak olan kişilere ticaret yapmak, yatırım yapılan kuruluşun faaliyetlerini yönetmek, geliştirmek ya da sermaye yatırımı yapmak amacıyla tahsil edilir. Amerika yatırımcı vizesi alan kişilere ve ailelerine oturum hakkı gibi ayrıcalıklar da tanınabilir. 

E3 Avustralya Özel İşçi Vizesi 

Amerika’ya uzmanlık gereken bir iş nedeniyle kısa süreli çalışmak için seyahat edecek Avustralya vatandaşlarının başvurması gereken vizedir.

I Basın Mensubu Vizesi

Film ekibi, muhabir, editör gibi basın-yayın sektöründe çalışan basın mensuplarına tahsil edilen bir vize türüdür. Basın Mensubu Vizesi alabilmek için güncel olay, spor etkinlikleri ve haber toplama gibi amaçlarla seyahatin gerçekleştirilecek olması gerekir. 

Amerika Çalışma Vizesi

Amerika’da çalışma vizesi almak isteyen kişilerin çalışma vizesi almaları gerekir. Çalışma vizesi; göçmen olmayan vizeler ve göçmen vizeleri olmak üzere iki kategoride yer alır. Amerika Çalışma Bakanlığı onaylı iş sertifikası alan kişiler, I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmen Bürosu aracılığıyla çalışma vizesine başvuru yapabilirler. Eğer ABD belirli bir süre çalışmak istiyorsan göçmen olmayan vize kategorisinde yer alan geçici çalışma vizesi alabilir, geçici işçi/çalışan statüsü kazanabilirsin. Amerika geçici çalışma vizeleri;

  • H-1B: Özel mesleğe sahip, yüksek öğrenim görmüş kişiler.
  • H-2A: Mevsimlik ve sezonluk geçici tarım işçileri
  • H-2B: Geçici tarım dışı işçiler
  • H-3: Stajyerler, özel eğitim ziyaretçileri  
  • L: İşverenin ABD şubesine transfer olan yabancı uyruklu kişiler
  • O (O-1A, O-1B, O-2, O-3): Sırasıyla bilim, eğitim, atletizm yapan kişiler, sinema-TV sektöründe çalışanlar, Amerika O vize sahibine eşlik eden kişiler, Amerika O vizesi sahibinin eş ve çocukları 
  • P (P1-A, P1-B, P2, P3, P4): Sırasıyla atletler, uluslararası üne sahip sporcular, gösteri grubu üyeleri, performans ve etkinliğe katılacak sanatçılar, Amerika vize sahibi eş ve 21 yaşından küçük çocukları
  • Q1: ABD’de kültürel değişim programına katılacak olan kişiler
  • R: ABD sınırın geçici süreliğine dini görev dahilinde çalışacak kişiler

Amerika Çalışma Vizesi Gerekli Evraklar

“Amerika çalışma vizesi nasıl alınır?” sorusunun cevabının en önemli kısmı hazırlanması gereken evraklardır. ABD çalışma vizesi için gerekli görülen evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra vize başvurusu gerçekleştirilebilir. 

Amerika Göçmen Olmayan Vize başvuruları için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir.

  • T.C. kimlik/Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Seyahat bitiş süresinden sonra en az 6 ay geçerli pasaport
  • Güncel tarihli 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Şahsi vize talep dilekçesi
  • Amerika Vize Başvuru Formu/DS-160 Formu
  • I-129 Formu
  • Ücret dekontu
  • L vize adayları için I-129S Formu

Vize görüşmesine ek belgeler istenebilir. H-1B ve L vizelerine başvuru yapan kişiler harç diğer kişilerin kendi ülkeleriyle olan güçlü bağlarını ispatlamaları ve devamlı kalınan ikametgâh adresi, ekonomik durum, aile bağları ve uzun dönemli planlarını içeren belgelerle çalışma sonrası ülkelerine döneceklerini garanti etmeleri gerekir.

Amerika Öğrenci Vizesi

ABD sınırlarına eğitim amacıyla gidecek olan kişilerin Amerika Öğrenci vizesi almaları gerekir. Amerika öğrenci vizesi türleri; F Öğrenci Vizesi, F Exchange Vizesi ve M öğrenci vizesi olmak üzere üçe ayrılır.

Amerika F1, F2 Öğrenci Vizesi

Amerika’da akredite bir kolejde ya da üniversitede eğitim almak veya dil okulunda İngilizce öğrenmek amacıyla başvuru yapılabilen vize türüdür.  

Amerika J1, J2 Değişim Programı Vizesi

Lise ya da üniversitede ABD sınırlarında değişim programına katılacak olan kişilere tahsil edilen göçmen olmayan bir vize türüdür. 

Amerika M1, M2 Mesleki Eğitim Vizesi

Akademik olmayan dil eğitimi ya da mesleki eğitim almak amacıyla ülkeye gidecek olan kişilerin alması gereken vize türüdür. 

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport (10 yıldan eski olmayan, en az 2 boş sayfası olan, seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
  • SEVP onaylı bir okuldan kabul ve I-20 Formu
  • Student and Exchange Visitor Information System için başvuru ücreti
  • Göçmen olmayan vize başvurusu ve DS-160 formu onay sayfası
  • İstenilen formatta bir ya da iki biyometrik fotoğraf

Transkript, diploma, derece veya sertifikalar, geçim giderlerini karşılayabileceğini kanıtlayan belge (banka hesap özeti, konaklama ve geçim giderlerini karşılayan sponsor dilekçesi, bir burs programı), eğitim bittikten sonra ülkene döneceğine ilişkin kanıt (dönüş bileti) istenebilir. 

Diğer Vize Kategorileri

  • Nişanlı Vizesi: K
  • İnsan Ticareti Mağduru Vizesi: T vizesi
  • Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi: U vizesi
  • TN/TD NAFTA Vizeleri
  • Diplomatik ve Resmi Vizeler

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize için talep edilen evraklar vize türüne göre birbirinden farklı olabilir ancak Amerika vizesi için gerekli evraklar konusu “Amerika turistik vizesi için gerekli evraklar” başlığı altında da incelenebilir. 

Amerika vizesi için gerekli belgeler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Kalış süresi sonrası en az 6 ay geçerli pasaport
  • Varsa son verilen ABD vizesinin işlendiği pasaport
  • 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  • DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu onay sayfası
  • USVISA-INFO sitesinden Onay ve Talimatlar sayfası
  • Biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş Amerika vize fotoğraf ölçüsü 5x5 boyutlarında minimum 600x600 maksimum 1200x1200 piksel çözünürlüklü)
  • Başvuru ücreti makbuzu
  • Vize Talep Dilekçesi: (seyahat nedeni, seyahat planı, mesleki durum, seyahat masraf sponsorunu belirtir.)
  • Banka Hesap Cüzdanı (son 3 aylık, ıslak imzalı, kaşeli, banka imza sirküleri ile birlikte)
  • Varsa tapu ve araç ruhsatı
  • Ticari ziyaretler için davet mektubu
  • Ziyaretler için davet eden kişinin kimliği adresi ve mümkünse gelir durumu
  • Kimlik fotokopisi
  • Mesleki Durumu Belgeleyen Evraklar (Çalışılan şirketten maaş bordrosu, SGK Hizmet Dökümü, SGK İşe Giriş Bildirgesi, antetli kâğıda ıslak imzalı ve kaşeli olarak yazılmış görev ve izin belgesi)
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Evliler: evlilik cüzdanı ve/veya nüfus cüzdanı (21 yaş altı evli olmayan çocuklar için)
  • İşveren: Antetli kâğıda dilekçe, İmza sirküleri, Vergi levhasının fotokopisi, Faaliyet belgesi (Son 6 ay içinde alınmış), Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Çalışan: Antetli Kâğıda Dilekçe, İmza Sirküleri, Vergi levhasının fotokopisi, Faaliyet belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Maaş Bordrosu, Sigortalı İşe Giriş Belgesi
  • Ev Hanımı: Dilekçe, Eşinin veya ailenin durumuna göre gerekli evraklar, Evli ise evlenme cüzdanı
  • Öğrenci: Öğrenci belgesi, Ebeveynin gelir durumuna ilişkin evraklar, Muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika vizesi başvuru işlemleri eksik bir şekilde tamamlandığı takdirde vize başvurusu maksimum 7 iş günü içerisinde sonuçlanır. Eğer başvuru sırasında eksik evrak iletilirse konsolosluk tekrar evrak talebinde bulunacağı için süreç uzayacaktır. Ayrıca konsolosluğun yoğun olması ve başvurunun resmî tatil günlerine denk gelmesi de Amerika vize başvurusunun sonuçlanma süresinin uzamasına yol açacaktır. 

Amerika Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Vize için sağlık sigortası ülkelerin vize şartlarına göre değişebilmektedir. Schengen ülkelerine yapılan ziyaretler için 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu varken Amerika vizesi için seyahat sağlık sigortası gerekliliği yoktur. Ancak 50.000 USD teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırdığında seyahat sırasında yaşayabilecek risk durumlarına bağlı hastalık, kaza, yaralanma, acil ilaç, tedavi ve muayene giderleri gibi ihtiyaçların karşılanması mümkün olur. Poliçe kapsamındaki teminatlar artıkça Amerika seyahat sağlık sigortası fiyatlarında da artış olacaktır ayrıca aksi belirtilmedikçe Amerika seyahat sağlık sigortası yalnızca ülke toprakları içerisinde geçerli olduğunu da hatırlatmak gerekir.

Seyahat sağlık sigortası kapsamı hakkında daha detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

2024 Amerika Vize Ücretleri

Herhangi bir nedenden dolayı Amerika’ya seyahat etmeyi planlıyorsan “Amerika vizesi ne kadar?” diye merak ediyor olabilirsin. Amerika vizesi ücreti farklı unsurlar doğrultusunda değişiklik gösterir. 

2024 ABD Amerika vize ücretleri, vize türlerine göre vize danışmanlık ücreti hariç 185 dolar ile 315 dolar arasında değişir.  Buna göre 2024 Amerika turist vizesi ve öğrenci vizesi ücreti 185 dolar, Amerika geçici işçi vizesi ücreti ise 205 dolardır. Bu vize ücretleri sebep her ne olursa olsun iade edilmez, devredilemez veya satılamaz. Eğer Amerika vize başvurusu ret alırsa tekrar vize ücreti yatırmak gerekir. 2024 Amerika vize harç bedelini bankalar aracılığıyla EFT-Havale işlemi veya kredi kartı ile ya da vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla ödeyebilirsin. Danışmanlık merkezlerinin de vize ücretine ek danışmanlık ücretleri vardır. İlgili danışmanlık merkezinden güncel tutarı öğrenerek toplam başvuru tutarını hesaplayabilirsin.

Amerika vize ücreti 2024 yılı itibarıyla şöyledir:

Amerika Vize Türleri Amerika Konsolosluk Ücreti
B/Ziyaretçi Vizesi 185 dolar
C/Transit Geçiş Vizesi 185 dolar
D/Mürettebat Vizesi 185 dolar
F/ Akademik Öğrenci Vizesi 185 dolar
M/Mesleki Öğrenci Vizesi 185 dolar
I/Basın Mensubu Vizesi 185 dolar
J/Değişim Programı Vizesi 185 dolar
H/Geçici İş, Çalışan veya Stajyer Vizesi 205 dolar
O/Olağan Üstü Yetenek Vizesi 205 dolar
P/Sporcu, Sanatçı, Gösterici Vizesi 205 dolar
Q/Kültürel Değşim Programı Vizesi  205 dolar
R/Din Görevlileri Vizesi 205 dolar
L/Şirket İçi Transfer Vizesi 205 dolar
E1/Anlaşmalı Tüccar Vizesi 315 dolar
E2/Yatırımcı Vizesi 315 dolar
K/ABD Vatandaşlarının Eşi veya Nişanlısı Vizesi 265 dolar

 

Diğer Vize Rehberlerimiz

İngiltere Vizesi

Almanya Vizesi

Fransa Vizesi

Yunanistan Vizesi

Hollanda Vizesi

Dubai Vizesi

İsviçre Vizesi

İtalya Vizesi

Macaristan Vizesi

İspanya Vizesi

Polonya Vizesi

 

İnternetten Teklif Al!

2 dakikada 20’den fazla sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştır, anında satın al.