Japonya Vizesi Nasıl Alınır, Şartları Nedir?
Japonya vize türleri nedir, gerekli belgeleri nelerdir, nasıl alınır? Japonya vizesi hakkında soruların için hemen tıkla.
Dubai, modern mimarisi ve her gün artan iş olanakları ile gittikçe daha da cazip bir yer olmayı başarıyor. Safari turlarına katılmak, sıcak havalarda keyifli bir tatil yapmak, dil eğitimi almak ya da yeni yatırımlar gerçekleştirmek isteyenler için Dubai, oldukça ideal bir destinasyon. Abu Dabi ile beraber Birleşik Arap Emirlikleri’nin en popüler bölgesi olan Dubai, çoğu zaman bağımsız bir ülke olarak algılanıyor.
Her sene milyonlarca turist ağırlayan Dubai, gittikçe daha da kozmopolit bir yer olmaya başlamış durumda. Eğer sen de tarihiyle, kültürüyle, modern metropol yapısıyla ve sunduğu iş fırsatlarıyla herkesi kucaklayan Dubai’ye tanıklık etmek istiyorsan, Dubai vizesine dair detayları öğrenmek durumundasın. Bu içerikte senin için Dubai vize rehberine dair en güncel bilgileri paylaşmaya çalışacağız.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar. Fakat bordo pasaportu olan vatandaşların güncel vize prosedürlerine uymaları ve vize işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Dubai vizesini başarılı bir şekilde alman durumunda BAE’nin tüm emirliklerini ziyaret etme hakkına sahip oluyorsun. Dubai de dahil olmak üzere toplam yedi emirlik seni bekliyor, bunlar: Füceyre, Ummül Kayveyn, Acman, Abu Dabi, Şârika ve Resü’l Hayme olarak sıralanıyor.
Elbette ülkeler arasında imzalanan protokoller zaman içerisinde değişebilir. Bu nedenle Dubai ziyaretin öncesinde en güncel vize koşullarını incelemende fayda olacaktır.
Dubai vizesine dair işlemler İstanbul ve Ankara’da bulunan Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu üzerinden gerçekleştiriliyor. Bazı seyahat acenteleri, başvuru işlemlerine dair konsolosluk tarafından yetkiye de sahip. Sana rehberlik edebilecek bu tip bir acentadan ya da danışmanlık firmasından profesyonel çerçevede destek alabilirsin. Pek çok vizede olduğu gibi Dubai vizesinde de başvuru formu, evraklar ve diğer işlemlere dair kritik detaylar söz konusu. Başvuru formunu eksik ya da hatalı doldurmak, evrakları zamanında temin edememek, vizenin başarısız olmasına yol açabiliyor.
Dubai vizesi tamamen online olarak yürütülen bir süreç. Bu nedenle e-vize sisteminden yararlanman gerekiyor. Başvurunu seyahatinden en geç 10 gün önce yapmalısın. Daha fazla gecikmen, senin adına belli riskleri beraberinde getirebiliyor. Sisteme evrakları renkli bir şekilde, yüksek çözünürlüklü şekilde yüklemeyi ihmal etmemelisin. Sistem dijital bir ağ üzerinden yürüdüğü için parmak izin alınmıyor, ancak Dubai’ye girdiğinde göz taraması sistemine yönlendirileceksin. Bu arada başvuru sırasında pasaport geçerliliğinin en az 6 ay olması beklenir. Aynı şekilde pasaportunun da 10 yıldan daha eski olmamasına özen göstermelisin.
Vize nasıl alınır yazımızdan genel olarak vize hakkında merak ettiğin bilgilere ulaşabilirsin.
Hangi meslek grubundan olursan ol ya da hangi vize türüne başvurursan başvur, Dubai vizesi için teslim etmen gereken bazı evraklar söz konusu. Bu evrakların dijital ortama aktarılması sırasında yaşanabilecek aksiliklere karşı dikkatli olmalısın. Güncel olarak Dubai vizesi için istenen evraklar şu şekilde:
Dubai vizesi başvuru belgelerinde seyahat sağlık sigortası zorunlu değildir. Buna karşın seyahat sırasında yaşanabilecek sağlık problemlerine ve maddi kayıplara karşı önlem almak için seyahat sağlık sigortası yaptırmak avantajlıdır. Hemen seyahat sağlık sigortası teklifi alarak teminat ve fiyatları görebilirsin.
Online olarak yapılmasından dolayı Dubai vizesi, görece daha hızlı bir şekilde sonuçlanıyor. Dubai vizenin sonucu, BAE Konsolosluğu’nun o haftaki yoğunluğu ile ilgili oluyor. Kimi vize başvuruları 2 iş günüde de sonuçlanabiliyor ancak ortalama sürenin 4-6 iş günü aralığında değiştiğini söylemek mümkün. Bayramlar ya da resmî tatil günleri, bu sürelerin uzamasında etkili olabiliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmî izin günlerinin cuma ve cumartesi günleri olduğunu da unutmamalısın. Hangi mevsimlerde ve günlerde başvuru talebinin artabileceğini öngörerek başvurunu yapabilirsin. Bireysel olarak yaptığın başvurunun sonucu, e-posta adresine geliyor. Eğer bir danışmanlık firması ile çalıştıysan, sonuç sana bizzat bu firmalar üzerinden ulaşıyor.
Dubai’ye gitme amacına, oradaki genel planlamana ve özel koşullarına bağlı olarak kendin için uygun bir vize türüne yönelebilirsin. Her vize türünün kendine has özel şartları bulunuyor. Bu şartları karşılayıp karşılayamayacağını analiz ederek gerekli başvurunu gerçekleştirebilirsin. Birleşik Arap Emirlikleri’nde geçerli olan vize türleri genel olarak şu şekilde:
Her vize türüne özgü olarak belirlenen sürelerin kesinlikle aşılmaması gerekiyor. Bu sürelerin aşılması durumunda cezai işlemler devreye giriyor.
Dubai’de çalışma izni almak istiyorsan ayrı bir çalışma vizesi almak durumundasın. Turistik vizeyle Dubai’de çalışma izni alamazsın. İşverenin bu süreçte iş teklifi mektubunu, sözleşmeyi ve sağlık muayenesini sunması şart.
Dubai vize ücretleri, vatandaşların aldıkları vize türlerine göre değişiyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde konaklama süresi, tekli ya da çoklu gibi ülkeye giriş çıkış kapasitesi Dubai vize ücretlerini belirleyen unsurlar. Ücretleri vize türlerine göre belirleyen ve her sene açıklayan ise Dubai Konsolosluğu. Güncel Dubai vize ücret bilgisini almak için Dubai Konsolosluğu web sitesini ziyaret edebilir, iletişim bilgilerinden ulaşarak öğrenebilirsin.
Danışmanlık firmaları ile görüşerek vize işlemlerini yapacaksan ücret bilgisi alarak ilerleyebilirsin. Artı olarak danışmanlık firmalarına vereceğin ücretler ya da kargo maliyetleri, vize başvuru ücretinin dışında kalıyor. Bu arada 12 yaşından ufak çocuklar için Dubai Konsolosluğu bir harç bedeli istemiyor.
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı bir şehir olmasına rağmen çoğu zaman popülerliği yüzünden özerk bir ülke olarak zannediliyor. Ülke turizmini önemli ölçüde üstlenen Dubai, 2021 yılındaki nüfus sayımına göre 3 milyondan fazla insanı bünyesinde barındırıyor. Ticaret ve turizm merkezi olarak gösterilen bölge, Birleşik Arap Emirlikleri’nin doğu tarafında Pers Körfezi’nin kıyısında konumlanıyor.
Çöl ikliminin etkisinde olan şehir; turizm, emlak, hizmet ve finans gibi sektörlerde son derece aktif. Bu alanlardaki dönüşüm, özellikle petrol rezervlerinin azalmasıyla beraber başladı. Gökdelenleriyle, modern ve baş döndürücü mimarisiyle Dubai, aynı zamanda dünyanın en yüksek binalarına da sahip. Dubai Türkiye mevsimine göre kışın sıcak olan ülkeler arasında olduğu için kış mevsiminde deniz tatili için de oldukça fazla tercih ediliyor.
Şehir; su parkları, çöl safarileri, nitelikli eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, festivalleri, lüks konaklama alanları ve aktif gece hayatıyla ziyaretçilere önemli bir çeşitlilik sunuyor. Dubai, turistler için genel olarak güvenli bir yer olarak kabul ediliyor. Bölgede hem Arapça hem de İngilizcenin yaygın şekilde konuşulduğuna tanıklık edebilirsin.